eLMSLEY COUNT MAGYARÁZAT

Az alábbiakban olvashatjátok az Elmsley Count rövid írásos magyarázatát. A leírás az öt kártyalapos lejátszást magyarázza, ugyanakkor ha csak négy kártyát használtok a fogáshoz, úgy a mozdulat szinte ugyanaz – annyi különbséggel, hogy a második kártyalap leszámolása során (ez az a bekezdés, amely úgy zárul, hogy „kettő”) nem három lapot kell egyként oldalra tolnotok, hanem mindösszesen csak kettőt.

Tartsátok az öt egymást teljesen fedő kártyát a bal kezetekben, a hüvelykujjatok és mutatóujjatok közé fogva. A számolást kezdve fogjátok meg a lapokat jobb kezetekkel is, pontosan úgy, ahogy eddig a bal kéz is fogta. 

Jobb hüvelykujjukkal húzzátok a felső lapot vízszintesen jobbra, vegyétek el a többitől. „Egy”.

A jobb kéz visszaindul, hogy elvegye a második lapot. Bal mutatóujjatokkal húzzátok kissé balra a legalsó kártyalapot. A jobb kézben közeledő kártya a többi alá kerül, és észrevétlenül ott is marad. A bal mutatóujj tartja meg, anélkül, hogy külön mozdulattal megfogná. Ugyanekkor a felső három, egymást takaró lapot jobb mutatóujjatok és hüvelykujjatokk közé csippentve fogjátok meg, és vegyétek el vízszintesen a többitől. „Kettő”.

 A jobb kéz azonnal visszafelé mozdul, hogy elvegye a harmadik lapot. A jobb kézben tartott három kártya félig a többi alá csúszik, a bal hüvelykujj szépen, kényelmesen rá tudja tolni a „harmadik” lapot. „Három”.

Az utolsó lapot is jobb kézzel vegyétek el, alácsúsztatva az egymást tökéletesen fedő kártyalapokat. „Négy”.

Ha elakadtál az írásos magyarázatban, itt láthatod egy angol nyelvű videóban is, hogy kell csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=vZTvL38tJhw